Tündérország H.O.P

A korábban az egyszerűség kedvéért Tündérország Roadshow-ként emlegetett programunk végleges és hivatalos nevet kapott. Olyan nevet kerestünk, ami egyszerűen megjegyezhető, és kifejezi a program jellegét. Nem csupán egy előadás az amit tervezünk, és nem csak egy oktató vagy fegyelmező vagy szórakoztató program. Nem csak tanulságos, kellemes is, és nem csak cukorbeteg vagy táplálékallergiás gyerekeknek szól, bár kétségtelen, hogy ők lesznek az első számú kedvezményezettek, hiszen rájuk kicsivel több figyelmet kell fordítani. Azt szeretnénk, ha az egészséges gyerekek is jól szórakoznának az interaktív előadás alatt, és mintegy mellékhatásként hazavihetnék azt a szemléletmódot, ami az egészség megőrzésének kulcsa. Röviden összefoglalva: nem csupán egészséges étkezésre, természetes alapanyagokból készült élelmiszerre, zöldségre-gyümölcsre, előírt diéta betartására hívjuk fel a figyelmet, nem csak a mozgás fontosságát szeretnénk kiemelni, nem csupán a pontosságra, a tudatosságra nevelés a célunk, hanem mindez együtt, és még azon is túl: tegyük mindezt vidáman, jókedvvel, éljünk harmóniában magunkkal, és fogadjuk el egymást.

A TÜNDÉRORSZÁG HARMÓNIA OKTATÓ PROGRAM – röviden Tündérország HOP – Orvos (professzor, a téma egyik legelismertebb szakértője), dietetikus (a cukorbetegség és lisztérzékenység dietetikus szakembere), szakács, testnevelő tanár és pedagógusok (akik a Tündérország  nevelési programját készítették) közreműködésével egy kétórás vándor-előadást állítunk össze, amelyet előzetes egyeztetés és megfelelő gyereklétszám biztosítása esetén különböző helyszínekre viszünk el.

Egy olyan interaktív foglalkozás a célunk, amelynek során a gyerekeknek mesét adunk elő, velük együtt táncolunk, tornázunk és közösen ételt készítünk egészséges élelmiszerekből. Szeretnénk, ha a gyerekek jobban megismernék azokat az élelmiszereket, zöldségféléket, gyümölcsöket, amelyeket szinte bárki fogyaszthat, mindenféle káros következmény nélkül. Az előadás végén minden gyerek egy olyan élménnyel gazdagodik, ami az egészséges táplálkozás és mozgás iránti igényét alapozhatja meg illetve erősítheti azt.