Bemutatkozás

Hogyan is kezdődött Tündérország lehozása ide, a Földre?

Zatykó Szilvia csöpp unokahúgáról két és fél évvel születése után kiderült, hogy cukorbeteg, ráadásul – hogy a hozzátartozóknak még több gondjuk, aggódni valójuk legyen – liszt érzékeny is. A kislány cukor-anyagcseréjének egyensúlyát gondos orvosi kezek beállították, ám ezután kezdődött a szülők igazi kálváriája. Hiába szaladtak fűhöz-fához, kerületről kerületre, nem akadt óvoda, ahol felelősséget vállaltak volna a lányka gondozásáért, a számára megfelelő étel elkészítéséért, egyáltalán, ahol tudták volna, hogy mit kell egy ilyen gyermekkel kezdeni. Az óvodába, ahová bekönyörögték magukat teljesen szakszerűtlenül bántak a gyerekkel, sőt némelyik óvónő olyan ellenérzéssel kezelte, mintha valami fertőző beteg elenne.

Szilvia – mint tevékeny, energikus, a szó jó értelmében vállalkozó hölgy – segíteni próbált. Hamarosan rájött, hogy a családi problémával egyáltalán nincsenek egyedül, sok szülőnek vannak hasonló gondjai, jó megoldást találni azonban szinte lehetetlen. Ekkor fogant meg fejében a gondolat: intézetet kellene alapítani a diabéteszes, táplálékallergiás gyermekek napközbeni gondozására. A terv keresztülviteléért több éve dolgozik, fáradhatatlanul bontogatva a feltornyosuló falakat, akadályokat. 2004-ben alakult meg hivatalosan a Tündérország Cukorbeteg Gyermekekért Alapítvány. Az ügy zászlóvivőjévé vált a maga népszerűségével a modellből lett tévésztár, Görög Zita, az alapítvány motorja, lelke Zatykó Szilvia. Rajtuk kívül egy óvónő, egy civil szervezetfejlesztő tréner és egy közgazdász is a tagja a kuratóriumnak.

Az integrált óvoda terveinek kidolgozásához, a szakmai koncepcióhoz igénybe vették dr. Blatniczky László, a Budai Gyermekkórház főorvosának segítségét. Az elmúlt évek alatt háromszor álltak nyitás előtt, de sajnos különböző okok miatt ezek elmaradtak, így Szilvia úgy döntött, hogy családi napköziket fognak nyitni hálózatban, több helyen az országban.’ ~ részlet a Diabetes Junior 2015. Januárban megjelent cikkéből

Zatyko Szilvia

Zatykó Szilvia M.
elnök

“Tiszta, nyitott meder vagyok, a Végtelen Univerzumi Élet folyama szabadon, örömtelin áramlik rajtam keresztül, harmónia, egészség, bőség, békesség, biztonság és helyes cselekvés formájában. Minden munkám elismerésre méltó Isteni rendben, és folyamatosan új, kreatív ötletek merülnek fel elmémben.
Folyamatosan fejlődöm lelkileg, szellemileg, anyagilag.
Kiváló teljesítményt nyújtok, amit teszek áldás az emberiség számára.”

Inspiráció hatására Zatykó Szilvia Melindaként születtem 1978-ban.
Félig gyulai félig budapestiként mindig is fontos volt számomra a természet tisztelete, az egészségtudatos életmód kialakítása és mindezt átültetni a városi, pezsgő életmódba.

Hiszem, hogy másokon segíteni jó, főként, ha gyermekekről van szó. Nekik még szükségük van a felnőtt szeretetteljes gondoskodására, kiváltképp, ha egy krónikus, hosszú távú állapotról beszélünk, mint a cukorbetegség vagy az ételallergia.

Célom, hogy alapítványunk minél több családot és ez által gyermeket elérjen és segítsen a szeretetteljes, gondoskodó, örömteli és egészséges életmódra való törekvés mindennapjaiban.

Miért Tündérország?
Mert általa részesei lehetünk az örömteli felnőttkor kialakulásában.

„Mindig szebbet és szebbet álmodjatok, mert az mind valóság lesz.”

KURATÓRIUMUNK

FerencziEva

Ferenczei Éva

Elkötelezett óvodapedagógus vagyok 1988 óta. Pályafutásom során mindvégig a gyermekek érdekeit tartottam szem előtt. A gyermekkor tiszta boldogsága az alapja az egészséges felnőtt személyiség kialakulásának. Az óvodáskor a szocializáció, a közösségben való eligazodás tanulásának időszaka. Jól szervezett, helyes értékrendet követő csoportban a gyermekek személyiségének fejlődése is helyes irányba tart.

A közösségben való nevelkedéshez esélyt kell adnunk minden gyermek számára. A különböző ételintoleranciával és/vagy cukorbetegséggel élő gyermekek integrált napközbeni ellátás sajnos nem megoldott. 2006 óta segítem Tündérország tevékenységét. Az Alapítvány a fent említett problémák valamelyikével élő gyermekek integrált nevelését igyekszik elősegíteni. Legjobb tudásom szerint igyekszem ehhez a tapasztalataimat, tudásomat, szívemet-lelkemet adni. Hiszem, hogy az összefogásra képes emberek most értük is összefognak.

GorogZita

Görög Zita

HanzelZsuzsanna

Hanzel Zsuzsanna

Több mint húsz éve dolgozom pénzügyi területen. Mindig is fontosak voltak számomra az emberi kapcsolatok, legyen szó családról, barátokról vagy a munka világáról.

Évek óta ért bennem a gondolat, hogy szeretnék segíteni másoknak, s szívesen fordítanám kapcsolati tőkémet, tapasztalatomat nemes célokra. Ekkor említette meg Alapítványunk elnöke Zatykó Szilvi – aki az egyik legjobb barátom – hogy egyre több gyermek, aki cukorbeteg milyen problémákkal küzd a napközbeni ellátással.

Nem volt kérdés, megtaláltam, amit olyan régóta kerestem. Amellett, hogy munkánkkal megkönnyíthetjük a cukorbeteg és ételallergiás gyermekek beilleszkedését a társadalomba, segítséget nyújtunk a szülőknek, hogy támogatva érezzék magukat ebben a nem könnyű helyzetben.

Öröm számomra az is, hogy egy igen értékes, elhivatott, lelkes és szakmailag felkészült csapat tagja lehetek. Mindannyian hiszünk abban, hogy a cukorbeteg gyermekek élete megkönnyíthető, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy a jövőben az ország mind nagyobb területén, még több gyermek számára legyen erre lehetőség.

TrencsenyiJudit

Trencsényi Judit

Tanári és menedzseri diplomáim megszerzése után, 2001-ben kezdtem el trénerként dolgozni a Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítványnál. Az alapítvány, fejlesztő szervezetként, tréningekkel, konferenciákkal és tanácsadásokkal segítettek elsősorban civil szervezeteknek kapacitásépítésükben a szervezeti menedzsment területein. Trénerként kezdem el dolgozni, majd az évek alatt tudásom, és tapasztalatom kiszélesedésével szervezetfejlesztővé váltam. Tíz éves nonprofit szervezet-fejlesztési tudásomat, gyakorlatomat 2011-től az üzleti szektorban a megbízásaim, munkáim alatt megszerzett tapasztalatok bővítik. A vállalati adományozás, dolgozói önkéntesség, társadalmi befektetések, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, vezető-, illetve kommunikációs tréningek megtartása a fő profilom ebben a szektorban.

Több szervezetben vagyok önkéntes. Szeretek futni, jógázni, fontos az egészséges életmód, igyekszem sokat lenni a kamasz fiammal, a barátaimmal.